zondag 29 augustus 2021

Knol

 Kinderen worden aangezet om te vluchten voor hun toekomst. Slechter kan het namelijk niet worden. Deze kinderen vluchten. Dat zinnetje zou uitgelegd kunnen worden in meer dan tien pagina's. Wat heeft het doorstaan om uiteindelijk een ongewisse toekomst tegemoet te gaan, want niks is zeker. Ze worden uiteindelijk opgevangen en dan blijkt dat gezinshereniging door Knol, zonder enige melding aan ons parlement, is afgewezen. Broekers-Knol is staatssecretaris van assielbeleid. Als NRC dat meldt en er vragen over gesteld worden door kamerleden, komt nog geen dag daarna de melding dat gezinshereniging weer kan. Het vluchtelingenbeleid van Nederland is dichter bij de afgrond dan ooit. We dachten met Verdonk het ergste gehad te hebben, maar het kan nog erger. Het Nidos is de Nederlandse voogdij-instelling die bij wet de voogdij op zich neemt van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Zij werden een aantal keren genoemd door Knol, waarmee ze suggereerde dat haar stappen in goed overleg met deze organisatie waren genomen. Niets is minder waar, er was geen overleg geweest. Er kwam stoom uit de oren van die medewerkers. Het gestuntel met onze tolken en hun gezinnen uit Afghanistan geeft een prima beeld van het beleid weer. Je mag bij ons in dienst, maar als het echt spannend wordt, zijn we te laat. Bijleveld, gesteund door opper leugenaar Rutte, praat recht, wal al maanden krom is. Diezelfde Rutte die ons aanraadt vooral minstens een uur per dag het raam open te zetten, zodat er frisse lucht binnenkomt en daarna de wet voor de horeca laat aanpassen, waarbij de verversing met eenvijfde kan worden beperkt.   En hij wordt weer premier.

Nederland is assielbeleid ziek, er zijn diagnoses te over, maar de patiënt kan schijnbaar niet genezen worden. En daar helpt een samenwerking tussen de linkse partijen niet tegen. Ook zij accepteren Rutte zonder enige tegenspraak. En Knol....ze zit er nog steeds. Misschien is Prins Bernhard van Oranje nog een optie... maar dan wel voor niks.

Zo, dat ben ik kwijt.

Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...