dinsdag 4 mei 2021

vrijheid

Forum voor Democratie. De partij lift mee op de aandacht van 4 en 5 mei. Voor degene die de poster nog niet gezien hebben nog even ter herinnering. 

De tekst op de poster: "Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid". Daaronder staat 1945-2020 met een overlijdenskruisje. Forum suggereert dat de vrijheid die 75 jaar duurde, in 2020 ten einde is gekomen.

De verbazing van velen over deze poster. Baudet doet het af als hypocriet. De terechte schande die de meeste media er van schrijven. Als je als partij 4 en 5 mei misbruikt voor eigen gewin en aandacht, ben je volstrekt los van de geschiedenis. Ga je respectloos om met al die slachtoffers die ook voor de stemmers op deze partij, ooit hun leven gaven. Dan praat je nooit met overlevenden van de Holocaust. Denk je altijd weg te kunnen kijken in wat er in de wereld nu nog gebeurt. Ontken je de pandemie en alle zorg die hieraan besteed wordt. Neem je landgenoten niet serieus die pleiten voor blijven herdenken, opdat het nooit weer gebeurt. Zie je niet om je heen in de wereld dat het nog steeds gebeurt. Lach je genoegdoening in je eigen gezicht. Vind je dat het valt onder vrijheid van meningsuiting. De extreem rechtse ideeën floreren en worden aangewakkerd door dit soort uitingen van partijen die geen oplossingen hebben, alleen maar kritiek onder het mom: vrijheid van meningsuiting. Misbruiken dit soort walgelijke uitingen door deze posters de wereld in te slingeren. Het zijn gevaarlijke partijen die ons land de verkeerde kant opduwen. Partijen die stemmen trekken. Partijen als FvD... die stemmen krijgen. Ik ben verbijsterd en maak gebruik van mijn recht: de vrijheid van meningsuiting.

Ik ga vanavond om 20:00 uur 2 minuten nadenken en morgen onze vrijheid vieren.

1 opmerking:

Ine Habets zei

Volledig mee eens. Respect en dankbaarheid voor hen die vochten voor onze vrijheid is ver te zoeken bij het verspreiden van zo'n poster en de reactie hierop.
Bij ons gaat straks de vlag halfstok als waardering voor allen die hun leven lieten voor onze vrijheid.
Morgen hangen we de vlag uit als dank voor onze vrijheid en daar zijn we trots op.

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...