vrijdag 31 augustus 2018

kletskoek

De kant-en-klare maaltijden zijn in opspraak. Ze beloven namelijk van alles, maar maken het niet waar.
Het lijkt de politiek wel.
Steeds meer 'snelle' twee-verdieners' en ouderen willen een even snelle hap. En het liefst met weinig moeite en toch smakelijk. Die combinatie, en dat is opmerkelijk, bijt elkaar! Ze willen het deels vanwege tijdsgebrek, een chronische ziekte van deze tijd, en deels omdat ze niet meer precies weten hoe het moet, of gewoon geen zin hebben. De ingrediënten, die op de verpakking beloofd worden, zitten er niet in, of teveel. En de consumentenbond, het woord zegt het al, zij verdedigen onze belangen, constateren tevens dat het "nergens naar smaakt". Maar op de FB-pagina van het betreffende bedrijf is het gros best tevreden....
Hoe kan dat?
Consumentenbond gebruikt termen als: bar en boos, niet om over naar huis te schrijven(wie wil dat nou?), te lang doorgekookt, rubberen gehaktballen enz enz. Teveel zout of suiker is een standaard constatering. De producenten beloven, daar zijn ze heel goed in, beterschap. Maar de constateringen waren al bekend, al jaren. De beloftes ook, dus niet nagekomen. "Wij nemen uw opmerkingen serieus", is het standaard actieplan. Waarom zie ik steeds meer overeenkomsten met de politiek?
En wij gaan door met verder consumeren en er gebeurt niets. Heeft ook geen consequenties, ook al staat er verkeerde informatie op het pak.
We onderzoeken ons te barste, hele bureaus leven ervan. Vaak wordt er met de resultaten niets gedaan. Ze verdwijnen in een lade, vaak de onderste. Waarom dan dat onderzoek?
Soms is er geen onderzoek en verandert er toch iets, terwijl we tevreden waren met het oude.
Ik duid even op de bekende container, waarin urine moet worden opgevangen. Er moet nu voor betaald worden.
Het hek is van de dam.
Of de apotheek van het potje is gerukt. Het was altijd gratis! en nu......€ 0,30. Dat kan echt niet!! "Dan doe ik het wel in een jampotje", pruilde een mevrouw aan de balie. En een andere wilde het wel proberen in een potje te doen, waar de chinees sambal-bij in doet. En de apothekersassistente moet blijven lachen.
We zijn verwend met een gezondheidszorg, die tot de beste en de goedkoopste van de wereld hoort. En dat is niet onderzocht door de consumentenbond, gelukkig.
Kijk en lees hoe het geregeld is in de landen om ons heen. Je staat verbaasd en zit met open mond.
Bij de huisarts is het potje trouwens nog gratis maar....ik kreeg er een pipetje bij en dat moest op een bepaalde manier in een ander potje worden gestopt. En dan had je precies zoveel als de arts nodig had. Ze schijnen namelijk teveel urine te krijgen in 90% van de gevallen. Is weer onderzocht, lees ik.
Ik vertel het wat ongelukkig, het zal best innovatief zijn, maar ik had geen idee hoe het moest.
Ik heb toch even het sambalpotje overwogen.....

Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...