woensdag 15 maart 2017

Druk

De dag van vandaag. Door het nieuws en politiek uitgeroepen tot belangrijk. De verwachtingen zijn gespannen, hoog gespannen. De biljetten zo groot dat de bussen te vol lijken. Dat klopt want de opkomst is hoog. Het vertellen dat we moeten gaan stemmen, klinkt nog in achterkamertjes. Op wie er gestemd moet worden is beperkt tot een radiospotje. Alleen D66 was nog paginagroot aanwezig tijdens mijn havermoutontbijt. Turkije komt alleen nog in het nieuws om te melden dat de boekingen teruglopen als vakantiebestemming. Erdogan zal dat op zijn manier uitleggen, we wachten het heel even af.
Alle lijsttrekkers zijn voor de camera geweest vandaag. En als de uitslagen binnen druppelen, komen zij ons weer het gelijk vertellen, ook al laat de uitslag wat anders zien.
Politiek Nederland rommelt vandaag zelf. Rommelt en heeft na 21:00 geen invloed meer. 
Dan is het zoals het is. 
Geeft even rust voor bezinning waar het allemaal toe geleid heeft.
De kleuren zullen net als de kaarten geschud zijn. Triomfen worden gevierd ook al zijn ze nog zo klein. Teleurstellingen met een verkeerde lach geaccepteerd en vooral verklaard worden.
Het stemmen...nog even. De NOS heet het druk, de stemming staat onder druk. We wachten maar af...

Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...