vrijdag 16 juli 2021

groot of klein

 Limburg wordt achtergesteld. "Jullie zijn groot en wij zijn klein" het Calimero gevoel. Ik heb mij er altijd tegen verzet. Niet in je schulp kruipen maar laten zien dat je er bent. Dat wordt behoorlijk op de proef gesteld nu het water onze provincie beheerst. Journaals en praatprogramma's proberen nu met man en macht te berichten. Noemen hierbij de Roer een rivier in Zuid-Limburg. "Is er wel preventief door Limburg wat gedaan de laatste jaren?", waren de vragen van Jort Kelder bij OP1. En hij ging nog verder: "Hadden ze(!!) dat al niet eerder kunnen zien aankomen?".  Had jij je, Jort, niet beter kunnen informeren? Hoewel ik vooral niet ons zielige provincie wilde oproepen, bekroop me toch het gevoel dat de TV in het algemeen maar Jort in het bijzonder al heel lang zich niet meer ingelezen hadden over Limburg. Wat er allemaal heeft plaats gevonden na 1993 om het water meer ruimte te geven. En natuurlijk je kunt niet alles voorzien, het heeft tijd nodig. Daarbij helpen dit soort uileballen niet die op geen enkele manier weten wat er tot nu toe is gebeurd. Ga dan niet voor een microfoon zitten als betweter. Ga helpen en doe je bretels af! En Vlodrop is geen Roermond en andersom. Gewoon even op de kaart kijken. Dan blijkt dat onze streek, hoe graag we ook anders willen, ver van Hilversum is. Te ver zo blijkt.

Ook L1 vond het uitzenden van een herhaling "Tour de L1mbourg" belangrijker dan blijven berichten over wat er gaande was in ook hun provincie, beschamend praten over het fietsplezier in onze provincie. Tegelijkertijd een tekstbalk onderin het beeld met de meest verschrikkelijke berichten over wat  er toen gaande was in de provincie. Toch fijn zo'n regionale zender!

De Groningers met de aardbevingen en Limburg met het water...ze liggen ver van Hilversum.

Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...