zaterdag 15 februari 2014

stoelendans

Dat we trots zijn op onze medailles steken we niet onder stoelen of banken, en terecht. De koning gedraagt zich te normaal en dat vinden heel veel mensen dan weer niet normaal.
De bloemen die elke keer uitgereikt worden kunnen niet van Nederland zijn. Wat een miezerige boeketten zijn dat zeg!
Irene Wüst gooide een boeketje naar het publiek en precies op de plek waar ze deze hebben wilde.
Dat was met een grote bos uit Nederland nooit gelukt.
  
Erwin Wennemars stelt soms wel hele scherpe vragen aan bijvoorbeeld Annette Gerritsen die net is aangeschoven: "Ben jij vandaag aangekomen?"
"Nee", zegt Annet," ik ben net afgevallen...". Erwin ging er van stotteren.

En het afluisteren is niet meer taboe. Als Wüst onze premier aan de lijn heeft, worden diverse microfoons op haar lippen geduwd van precies die media die het afluisteren zo verfoeid hebben de laatste weken.
En commercie en de spelen zijn dikke vrienden.
Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Beemsterkaas en volgens Pampers begint de gouden droom met een droge nacht.

Als de snowboarder Kotsenburg goud wint, zegt zijn naam veel over zijn toestand na zo'n race. Knappe staaltjes van vlieg- en stuntwerk. Beetje vreemd als zij dat bord vasthouden, bang om het te verliezen, lijkt wel.
Kunstrijden op de schaats. Wat missen we Sjoukje Dijkstra toch. We zijn zo goed in schaatsen, kan daar nou niemand bij zitten die zo'n rietberger kan doen?
Deelnemen is belangrijker dan winnen, dat waren ook de gedachte van Winston Watts, een Jamaicaan in een bobslee. Gezien de temperaturen in Sotsi, voelt hij zich meer dan thuis.
En het falen van Shani Davis werd verklaart door een gat in zijn schaatspak. Aan de achterkant, om zijn lichaamswarmte af te voeren. De concurrentie had er lucht van gekregen en een en ander getest in de bekende windtunnel. Conclusie: de lucht nestelt zich in het pak (bijzonder) en blaast het op. En dat scheelde aardig wat seconden. En de sympathieke Davis was het slachtoffer, ondanks een subliem gelopen buitenbocht.

Ons land verkeert in een diepe crisis, die nog lang niet voorbij is, ook al beweert het CBS dat we groeien.
Wat een somber beeld schets ik nu. Ben ik somber? Nou eigenlijk niet maar dat volhouden, valt niet mee.
Ik kijk tv, zie de oppositie kwaad, ja zelfs furieus worden over het gedrag van Plasterk. " Er gaan koppen rollen en het moet maar eens uit zijn", zware taal waarbij je eigenlijk zou denken: dat is kat in het bakkie, die gaat verdwijnen.
Maar hij zit er nog steeds. Nu heeft hij, zo lees ik, info achter gehouden van de BES-eilanden. Ja ik wist ook niet dat dit de afkorting is van Bonaire-Sint-Eustatius en Saba.
Welnu je hoeft geen voorspeller te zijn dat hij ook dit zal overleven.

En.... je merkt ook dat er gemeenteraadsverkiezingen aan komen. Bij het minste geringste doen de plaatselijke politici krasse uitspraken. Staan ze ineens voor ons klaar. 
Deze week: met ledverlichting trek je meer mensen naar de binnenstad en dat onderzoek kost 50.000 euri. Deze wethouder mag zeker vervangen worden.
Krantenkoppen als: De Spoedeisende Hulp in de Westelijke Mijnstreek verdwijnt.
 En dan de plaatselijke politieke kopstukken: Dat zullen we nog wel eens zien. Handen af van onze Spoedeisende Hulp.
Van onze spoedeisende hulp, alsof zij eigenaar zijn. 
Gelukkig niet. 
Maar zij hebben wel hulp nodig...misschien wordt het eens tijd voor ander DNA...

Vastelaovend. 
Al jaren wordt heel Limburg overspoelt met liedjes waar de rest van Nederland weinig van begrijpt.
En dat willen we graag zo houden.
Maar de commercie heeft ook hier zijn intrede gedaan. Het winnen van het Eurovisiesongfestival voor carnavalsliedjes, is big business.
Je wordt dan ook overspoelt met mailtjes om vooral maar op de mailer te stemmen. Of het een goed lied is, wordt dan minder belangrijk. En ze komen van alle kanten. Dan blijkt mailen, een gouden zet.
Dat we nog zo naïef zijn dat dit geen invloed heeft op de uitslag , is misschien wel typisch Limburgs.
Het grote voordeel is dat de Andre van Duins en Ria Valken van deze wereld verbannen zijn.

En dan kom ik weer terug op aarde als ik vanmorgen een overlijdensadvertentie zie van twee mensen die voor samen kozen. Zij ongeneeslijk ziek en hij al een tijdje de weg kwijt. Voor altijd samen.
Daar kan geen enkele medaille tegenop....









Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...