maandag 20 juni 2022

snelheid

Wij waren even nog meer aan het genieten: Oostenrijk. We komen er al jaren en elke keer genieten we van de vergezichten en de prachtige natuur. En de koeien op de Alm, en dat belt al zo hard dat je relatie zou zoeken met Weihnachten. Stikstof... ach ik heb er niets over gehoord. Protesterende boeren? Ze zijn veel te druk met maaien. Ze zullen zeker ook hun problemen hebben, maar het lijkt erop dat zij zich minder druk maken. Maar voordat je in dat mooie land aankomt, moet je door Duitsland. Hebben ze ook koeien, maar vooral zwarte-grijze vierwielaangedreven bolides met sterren en vier rondjes. Zwart-witte nummerborden. Met status achter het stuur en ondanks de hoge brandstofprijzen, razen ze nog steeds voorbij aan de linkerkant van de weg. En komen wij ze verderop weer ontspannen tegen bij de bekende Baustellen en dus files. Het wordt spannend deze zomer. Minder vliegen dus meer op de weg en steeds meer Baustellen. Maar de Oostenrijkers malen er niet om. Zij verwelkomen de toerist als altijd: vriendelijk en höflich. Weten waar de vakantiegangers van houden. Geschnitzel en Salatteller. Kein kleines Bier, ein grosses!

 En wij..., we kijken naar de prijzen in de supermarkt en vergelijken als echte Hollanders of het duurder is of niet. Zien ook altijd producten "die zijn bij ons niet te krijgen", om er vervolgens thuis achter te komen dat ze ook bij ons gewoon in het schap bij de supermarkt staan. Alleen dat geknödel is bij ons echt niet te krijgen. Hoe dan ook, we hebben genoten met mooi weer en fijne mensen en vliegen..? ze zaten alleen af en toe op ons broodje, komt door de koeien.

2 opmerkingen:

Bep zei

Heerlijk om te lezen Emile!! Je bent de salatsosse vergessen!! Zo lekker krijg je ze hier niet 😍

Ine Habets zei

Heerlijk Oostenrijk het land met de lieve mensen. Schone lucht, lekker wandelen en vooral niet vergeten om lekker te eten. Heerlijk. En het terras met Kaffer und Kuche. Emile en Ien het was zeker weer genieten. Heel fijn.

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...