zondag 1 november 2015

Herfst

We wandelen op de Veluwe. De kleuren ritselen elegant met zachte wind op de grond. Bladeren overleggen met hun boom, laat ik je los of kleur ik eerst. Die twijfel leggen we vast op de foto. Voor als we het moeilijk hebben, dan kijken we er even naar. De natuur verwent ons dit jaar met kleuren die we al weten, maar die telkens weer verbazen. We willen het zien!
Tot zover de mooiste herfst van mijn leven.

We besluiten om naar een 3D film te gaan, komen erachter dat we in de verkeerde film zitten. In plaats van naar Mars(the Martian), zitten we ineens op de Mount Everest(Everest). Je beklimt als het ware in het echt de berg en vliegt met bril naar Mars.
Beide films hebben we uiteindelijk gezien. Wat ons al langer opvalt is dat de reclame-uitingen vóór de hoofdfilm behoorlijk wat meer decibels meekrijgen dan de uiteindelijke hoofdfilm. Geen idee waarom. Ook de vooraankondigingen van de films die nog komen, gaan bulderend over ons heen. Voor ons vaak al een reden die films niet te bezoeken. Dolby surround 7.0 vraagt om oordoppen. Leeftijd zal het wel zijn. Verder is iedereen in de film voorzien van knabbels en drinken. Echt iedereen behalve...wij. Dus toch maar eens doen, wat fris en ook wat ouderwetse zoete popcorn. Wordt het film kijken dan mooier? Nee, want er wordt wat afgeknisperd in zo'n film en dan niet alleen op het doek. Elk zacht geluid stoort dan ineens….,vermoeiend.

De kerk verliest de grip op de uitvaart. Vind je het gek als je vaak van begin tot het einde woorden prevelt, die vaak geen relatie hebben met de overledenen. Ze willen de zin van een liturgische uitvaart uitleggen. Eentje die zich niet laat leiden door commercie maar die nog oog heeft voor het religieuze aspect van het overlijden. En daar zit nou net het punt beste Vicaris Smeets. Zelfs overledenen willen dat niet meer. Zij beslissen steeds vaker zelf wat ze willen.
Wordt eens wakker, zou ik zeggen.

En dan weer Wilders, wat kom je toch veel voor, in columns überhaupt. Hij wil premier worden. 
O nee, wacht nou zeg ik het fout, hij MOET premier worden als hij zoveel zetels krijgt, en dat  beweerde hij zelf.
In het woord moeten zit al een heleboel paniek. Tja nou moet je oplossingen vinden en ook uitvoeren, je moet concessies doen aan je principes, compromissen sluiten. Jouw kiezers gaan zien dat je de schreeuwerige beloftes niet allemaal kunt waarmaken, sterker nog de meeste niet! Je moet een democratische partij nastreven. Je moet je verantwoorden. Je mag van alles beweren maar moet het onderbouwen. Je moet beleid maken. Je moet, je moet,  je moet..... Hij wordt zenuwachtig en dat moet eigenlijk niet als je premier wil worden.

En dan het spoor...we zijn het kwijt. 
De treinen hadden over de hogesnelheidsrails moeten denderen. De enquêtecommissie en het parlementair onderzoek, doen dat echter. En naast alle andere bewindslieden kunnen we als Limburgers niet echt trots zijn op onze Camiel Eurlings. Onvolledig en onjuist verstrekken van informatie is en blijft een parlementaire doodzonde. Een met consequentie...maar ja welke?
Hij is nu bestuurder bij American Express en geniet van creditcard-faciliteiten waarmee je waarschijnlijk makkelijk een treinstel kan kopen. Bij Air France-KLM vloog hij er snel uit, zonder enige vertraging. Wat er daarna met deze maatschappijen gebeurde, is alweer geschiedenis.
Ik ben blij dat we Brands bier hebben, iets waarop Limburg al meer dan een eeuw trots is.
Proost!
Tja en Mansfeld...: aftreden als ze eigenlijk net begint met opruimen. Schuld verschuiven naar voorgangers  en dan toch ook dezelfde fouten maken, het lijkt dan wel een kleuterklas: "Jij bent het schuld en nu moet ik...."

En dan onze koning, de Chinezen trots vertellen hoe transparant wij Nederlanders zijn en integer. Bestuurlijke voorbeeldkanjers voor de chinezen!
Ik ben spontaan chinees gaan halen....


O ja en voor Wilders een prima uitdaging om heel snel voor een hogesnelheidstrein te zorgen als hij toch premier moet worden. Gaat hem lukken….. het kapsel heef hij al.




Geen opmerkingen:

wat is belangrijk?

We hebben 14000 leerplichtige jongeren die thuis zitten. Dat is heel veel. Maar de demissionaire minister Mariëlle Paul stelt ons gerust, he...