zaterdag 19 april 2014

Met pasen wordt Limburg een aparte staat!

Limburg heeft plannen om een referendum te houden of de Limburgers nog wel bij Nederland willen behoren. Er zijn al langer stemmen dat zij meer dan genoeg hebben van de bemoeizucht van " de Hollanders".
En Limburg heeft potentie genoeg. Ze hebben ruimte, goede scholen, weinig tot geen files en voldoende achterland in België en Duitsland.
De chemische industrie en nu ook de auto-industrie, bloeien welig. Net als de bloesem in de lente.

We hebben de lekkerste vlaaien, heerlijk “ huidvleisj”, appelstroop uit Schinnen, appelstroop uit Maastricht, een prachtig landschap en verdienen veel geld aan toerisme. Het enige wat we niet hebben, is een leger. En misschien ook een beetje durf, maar wie zou ons aanvallen?

Toch staan de Maastrichtenaren een beetje afzijdig. Zij hebben meer met -Maastricht is voor de Maastrichtenaren-.

Dat is nou weer jammer, want ineens roert zich ook de Oostelijke mijnstreek. Heerlen denkt immers ooit de mijnen te hebben uitgevonden. Zij staan erop dat deze weer worden geopend, zodat Limburg(exclusief Maastricht dan, want zo zijn de Heerlenaren dan ook wel weer) niet meer afhankelijk is van wie dan ook. Het waait immers behoorlijk minder in Limburg dan aan de kust.

En dan komt ook de Westelijke mijnstreek. Want ook zij hebben mijnen, ooit de modernste van Europa.
Zij eisen dat de Westelijke mijnstreek de mijnen het eerste weer openen. Zij hebben namelijk niets met Heerlen.
Geleen, dat was pas een wereldstad en dat willen zij graag weer worden.

De regering die gevormd wordt, bestaat uit louter dikkoppen met veel geld. Niks te kiezen, luisteren!
En voor de jeugd wordt Facebook veranderd in leesboek.


Alle internetverbindingen worden gecensureerd en twitteren is verboden. “Van Eisde tot de Mookerhei” wordt het nieuwe Limburgse volkslied, Rowwen Heze is de enige band die nog in het openbaar mag optreden.
Alleen het lied "het is een kwestie van geduld" mag ten gehore gebracht worden. Om daarvoor een hele installatie op te bouwen vinden zij dan weer overdreven,  dus zij hebben een akoestische versie beschikbaar.
En de kerk…. die staat weer in het midden.
Voor Gijsen wordt alsnog een standbeeld opgericht. Dat hij aan kinderen gezeten heeft, is een vergissing.
Wiertz wordt de eerste president van de nieuw te vormen republiek.
Hij wordt niet gekozen maar aangewezen. En alle Limburgers stemmen in.
De kerken zitten weer elke zondag vol. Iets anders doen op zondag, is dan ook verboden. Degene die hier tegen protesteert, gaat werken in de nog te openen mijnen en wel zonder mondkapje.
De agent heeft de volledig macht voor alles en de schoolmeester wordt bij voorbaat heilig verklaart en omgehangen met alle lintjes die er te vergeven zijn.
De schooljeugd mag geen televisie kijken. Vervelen is verboden. Lezen verplicht.
Carnaval is het enige uitje dat mag. Alle grenzen worden tijdens deze drie dagen gesloten. Niemand mag erin, niemand mag eruit. Beppie Kraft, die haar huis in Spanje verplicht moet verkopen, moet beschikbaar zijn in alle dorpen gedurende deze drie dagen. Waar zij moet optreden bepaalt president Wiertz.
En net als deze laatste, drie jonge jongens tijdens een besloten audiëntie wil ontvangen,....schrik ik wakker.

Kijk om mij heen en denk: Wat leven we in een vrij en onbezorgd land hier. Wie zeurt er nog?




Geen opmerkingen:

Vier(en)

 Bij elke voetbalwedstrijd is er nauwelijks een limiet aan het aantal toeschouwers. Je hebt betaald dus, je gaat erheen. Op 4 mei vermindere...